Om meg

Munchow_1772-003Jeg fotograferte mitt første bryllup i 2007. Det var da jeg oppdaget gleden ved få lov til å forevige dette høytidelige og betydningsfulle øyeblikket. Når jeg kan fange både høytiden, det vakre, det spesielle, lykken, hengivenheten, de små øyeblikk så vel som de store, når jeg kan formidle denne gledelige begivenheten på en slik måte at den gjenskapes som en fortryllende fortelling i bilder – for all fremtid – da er det som om det brenner en egen glød i mitt fotografi. Og da vet jeg at jeg har gjort den jobben som brudeparet har ønsket jeg skulle gjøre.

For meg representerer bryllupsfotografiet noe av det vakreste jeg får lov til å være med på. Det en gledens dag, en gleder som jeg vil formidle gjennom bildene som jeg tar. Min tilnærming er som fluen på veggen. Jeg skal få med meg alt, men skal ikke synes. Jeg er fotografen som foreviger bryllupsdagen i stort og smått, fra de første forberedelser til den siste strofe er sunget for brudeparet. Min stil er dokumentarisk. Jeg fotograferer virkeligheten og bryllupsdagen som den foreløper seg. La meg derfor tilkjennegir først som sist at jeg ikke er en tradisjonell bryllupsfotograf. Hvis det er det du på utkikk etter, bør du heller finne en annen. Men hvis du vil forevige bryllupet i sin mange fasetter, som en levende begivenhet, da har du kommet til rett fotograf.

Det er dette jeg har gjort helt fra jeg tok opp mitt første kamera. Formidlet historier og videreformidlet virkelighetens hendelser. Lenge før jeg begynte som bryllupsfotograf. Jeg har jobbet som dokumentarfotograf i mer enn 30 år. Jeg har reist verden rundt og vært så privilegert å kunne fotografere både det folk flest bare drømmer om, så vel som noen av de begivenhetene som har skapt historie for menneskeheten. Det mest givende er likevel når jeg får lov til å fotografer et bryllup. Jeg er god til å fange mellommenneskelige relasjoner, og det er nettopp det som jeg utnytter når jeg fotograferer et bryllup.

Jeg har fotografert for både nasjonal og internasjonal presse i alle disse årene og er utdannet fotograf fra International Center of Photography i New York. Av internasjonale magasiner som han har vært publisert i, kan nevnes Stern i Tyskland, Facts i Sveits, Air France Magazine i Frankrike og American Photo i USA, i tillegg de fleste store norske publikasjoner som for eksempel A-Magasinet, Dagbladet Magasinet og VG.

Min base er Bergen.